Rendkívüli tanácsülést tartott Szentegyháza önkormányzati testülete.
Augusztus 8-ára pár aktuális és sürgős kérdés megvitatására hívtak össze rendkívüli tanácsülést.

Első napirendi pontként a 2013. évi 14-es határozat módosítását tárgyalták, mely a megyei szintű hulladékgazdálkodás (SIMD Hargita Térségfejlesztési Társulás) projekt keretén belül megvalósuló szelektív hulladékgyűjtő központ építéséhez szükséges 1200 m² terület Hargita megye részére történő ügykezelésébe való átengedéséről szólt. A megyei átírat értelmében a szerződés idejét 25 évről 49 évre kell módosítani. A szelektív hulladékgyűjtő telep az Európai Uniós normáknak megfelelő előírások szerint fog működni, ahol a beérkező hulladékot különböző kategóriákba szelektálják és tárolás után tovább szállítják az újrahasznosító üzemekbe. Ezáltal külön lesz a tárolva a zöldhulladék, a műanyag, az elektromos hulladék, az üveg, az építkezési törmelék, a fém, a papír, a textil valamint a gumiabroncs. A határozatot az RMDSZ és MPP frakciók támogatták, az EMNP frakció tagjai tartózkodtak a kérdésben.

A következő napirendi pont egy energetikai létesítmény elhelyezéséhez szükséges használati jog és szolgalom odaítéléséről szólt, mely a Turista út 66 szám alatt megvalósuló városi vizellátó rendszer energetikai szükségletét fogja biztosítani.

Utolsó napirendi pontként Szentegyháza 2014. évi költségvetés módosítását tárgyalták. A költségvetési év felének eltelte után látszik, hogy melyek azok a tervezett beruházási pozíciók, melyek nem kerülnek kivitelezésre ebben az évben. Mivel a tömbházak hőszigetelését támogató országos program nem indult el, így az előirányzott 60 ezer lej megmarad, amit a következőképpen osztottak fel más kiadások fedezésére. Ebből az összegből, a víz és szennyvízhálózat kibővítésének céljából szükséges terület megvásárlása fog megtörténni, 30 ezer lej értékben. Továbbá 14 ezer lejt fordítanak a turisztikai információs központ projekt keretében szükséges önrész fedezésére és 16 ezer lej szükséges a város közvagyonának (köz- és magántulajdonban lévő területek és épületek) újraértékeléséhez, melyet a számvevőszéki ellenőrzés értelmében kötelező megvalósítani ebben az évben. Az utolsó két napirendi pontot egyöntetűen szavazták meg a tanácsosok.

Szentegyháza Polgármesteri Hivatala

Véletlenszerű Kép

site_010.jpg