Mi a Ghişeul.ro?

Online felület, ahol  helyi adókat, illetékeket, béreket, illetve büntetéseket lehet fizetni személyi számmal (CNP) fizikai személyeknek, PFA-nak, II.-nek helyhez, helységhez kötetlenül.

A jogi személyek továbbra is online-banking módszerrel, utalással tudnak fizetni. ( Azok kiértesítése az idei adókról és illetékekről megtörtént postai úton, de továbbra is lekérhető telefonon vagy e-mailben.)

Milyen feltételek szükségesek a Ghişeul.ro használatához?

* működő bankszámla + bankkártya (természetesen pénznek kell lennie rajta);

* internetelérés + eszköz, amivel ez használható (számítógép, okostelefon);

Hogyan lehet használni a  Ghişeul.ro felületet?

Három opció lehetséges erre:

  1. Felhasználói fiók igényléssel, amit személyi számmal (CNP) lehet megtenni

Előnyei:

* az adatbázisban látszani fog pontosan, adónemenként elkülönítve a fizetnivaló, kedvezménnyel, határidőkkel és minden szükséges informázióval.(Ezek kifizetése olyan lesz így, mint az online vásárlás bankkártyával);

* ha egyszer regisztráltunk, minden évben rendelkezésünkre áll a felület a kifizetésekhez;

* minden intézmény által megállapított fizetnivaló látszani fog ( pénzügyi tartozások, helyi adók és illetékek, bérek, büntetések stb. ).

  1. Büntetések kifizetése bejelentkezés nélkül

Előnye:

*gyorsan ki lehet fizetni a büntetéseket, anélkül, hogy a felhasználói fiókot igényelni kellene, amennyiben minden szükséges információ kéznél van ( jegyzőkönyv, személyi adatok).

Hátránya:

*csak kimondottan az aktuális büntetést lehet kifizetni, semmi más kifizetésére nem alkalmas.

  1. Bejelentkezés nélküli adófizetés

Előnye:

* gyorsan ki lehet fizetni az adót, felhasználói fiók igénylése nélkül;

* másnak is tudunk így fizetni, akinek nincs működő bankszámlája, amennyiben rendelkezésünkre bocsátja a személyi számát és minden ehhez szükséges információt.

Hátránya:

* csak abban az esetben használható, ha pontosan tudjuk adónemenként a fizetnivalókat (a fizetést megelőzően le kell kérni telefonon, emailben a polgármesteri hivataltól a szükséges információkat a fizetnivalókkal kapcsolatosan);

* adónemenként végig kell csinálni a lépéseket újra és újra (pl. ha három féle adót kell kifizetni, háromszor kell végigcsinálni minden lépést).

A 2020.-as folyó évi helyi adók és illetékek kedvezményes kifizetésének határideje március 31-ről június 30-ra hosszabbítódott. 

Oktatóvideók befizetéshez:

Regisztrációs útmutató: https://www.youtube.com/watch?v=euD9SNdVGlk

Közlekedési bírság befizetése: https://www.youtube.com/watch?v=sVQpO-EFfDM

Amennyiben további kérdés merülne fel, forduljanak bizalommal a Polgármesteri Hivatalhoz az alábbi telefonszámokon de. 7:30 – du. 15:30 között:

Adóhivatal

impozit@primariavlahita.ro

+40 742 881 433