Ce este Ghişeul.ro?

Platformă online unde pot fi plătite impozite locale, taxe, salarii și amenzi folosind codul numeric personal (CNP) pentru persoane fizice, PFA-uri, respectiv II-uri , fără legătură cu locația sau orașul.

Persoanele juridice pot continua să plătească prin internet banking, prin transfer bancar. (Notificările privind taxele și impozitele de anul acesta au fost trimise prin poștă, dar pot fi solicitate în continuare prin telefon sau e-mail.)

Care sunt condițiile necesare pentru utilizarea Ghişeul.ro?

* un cont bancar activ + un card bancar (bineînțeles, trebuie să fie bani în cont);

* acces la internet + un dispozitiv cu care acesta poate fi utilizat (calculator, smartphone);

Cum se poate utiliza platforma Ghişeul.ro?

Trei opțiuni sunt posibile pentru asta:

  1. Pentru solicitarea unui cont de utilizator, este necesar codul numeric personal (CNP)

Avantajele:

* în baza de date va fi afișată exact, separat pe tipuri de taxe, suma de plată, cu reduceri, termene limită și toate informațiile necesare. (Plata acestora va fi ca și cumpărăturile online cu cardul bancar);

* o dată ce ne-am înregistrat, avem acces la platformă pentru plăți în fiecare an;

* toate plățile stabilite de instituții vor fi vizibile (restanțe financiare, taxe și impozite locale, salarii, amenzi, etc.).

  1. Plata amenzilor fără autentificare

Avantajul:

* amenzile pot fi plătite rapid fără a fi nevoie de un cont de utilizator, atâta timp cât toate informațiile necesare sunt la îndemână (proces-verbal, date personale).

Dezavantajul:

* se poate plăti doar sancțiunea curentă, nu poate fi folosit pentru alte plăți.

  1. Plata impozitelor fără înregistrare

Avantajul:

* se poate plăti rapid impozitul, fără a fi nevoie de un cont de utilizator;

* putem plăti în același mod și altor persoane care nu au un cont bancar funcțional, dacă ne pun la dispoziție codul personal și toate informațiile necesare pentru acest lucru.

Dezavantajul:

* se poate utiliza doar în cazul în care știm exact care sunt sumele de plată pentru fiecare tip de taxă (înainte de efectuarea plății, trebuie să cerem telefonic sau prin email de la primărie informațiile necesare cu privire la sumele de plată);

* fiecare pas trebuie parcurs din nou și din nou pentru fiecare tip de impozit (de exemplu, dacă trebuie plătite trei tipuri de taxe, fiecare pas trebuie parcurs de trei ori).

Termenul pentru plata cu reducere a taxelor și impozitelor locale pentru anul curent 2020 a fost prelungit de la 31 martie la 30 iunie.

Videouri de instruire pentru plată:

Ghid de înregistrare: https://www.youtube.com/watch?v=euD9SNdVGlk

Plata amenzilor de circulație: https://www.youtube.com/watch?v=sVQpO-EFfDM

Dacă aveți întrebări suplimentare, vă rugăm să contactați cu încredere Primăria la următoarele numere de telefon între orele 7:30 și 15:30:

Administrația Fiscală

impozit@primariavlahita.ro

+40 742 881 433