Balatonlelle

A déli Balatonpart egyik fontos idegenforgalmi központja, kert és üdüllőváros. Színes arculatát nemcsak csodás fekvésének, festői környezetének, hanem hangulatos, építészetileg is értékes épületeinek, műemlékeinek, gazdag kultúrájának, illetve borospincéinek köszönheti.

Balatonlelle Város Önkormányzata

8638 Balatonlelle,
Petőfi u. 2

Weboldal
E-mail
Telefon

Balatonboglár

A 6200 lakosú település kertváros, a szőlő és a bor nemzetközi városa. A Dél-balatoni Borút Egyesület a szervezett borturizmust szolgálja. A derű városában egész nyáron egymást váltják a kulturális és sportesemények. Itt rendezik a Balaton-átúszó versenyt, Révfülöp és Balatonboglár között, minden év júliusának utolsó szombatján. Balatonbogláron van a déli part legszebb vitorláskikötője és kempingje.

Balatonboglári Közös Önkormányzati Hivatal

8630 Balatonboglár,
Erzsébet u. 11.

Weboldal
E-mail
Telefon
Fax

Cegléd

Pest megye kiemelkedő termál adottságokkal rendelkező városa, az Alföld kapujában helyezkedik el. Önkormányzata olyan termálfürdő komplexum létesítését kezdte meg 2002-ben, amely nemcsak a helyi és a régióbeli, de a hazai és a külföldi vendégkör egészségügyi és kikapcsolódási igényeit is kielégíti.

Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal

2700 Cegléd,
Kossuth tér 1.

Weboldal
E-mail
Telefon

Szarvas

Közel 19000 lakosú város Békés megye nyugati részén. A település a Hármas-Körös holtágának bal partján fekszik, környezete a múlt század második felében végzett folyamszabályozások nyomán alakult ki. Tessedik Sámuel munkásságának köszönhetően a várost, a régi alföldi településre jellemző sakktáblaszerűen elhelyezkedő utcák alkotják. A város legnagyobb vonzereje a Holt-Körös és a Szarvasi Arborétum, amely közel 1600 fa- és cserjefajtának és mintegy 100 madárfajtának nyújt otthont.

Szarvas Város Önkormányzata

5540 Szarvas,
Szabadság út 36.

Weboldal
E-mail
Telefon
Fax

Látrány

A Balaton partjától alig három kilométerre, a 67-es út mentén fekszik. Csaknem ezerötszáz lakosú nagyközség, amely több település közigazgatási, oktatási és orvosi feladatait is ellátja. Látrányt kiváló gyümölcstermesztő helyként és az egyik legszebb dél-balatoni településként tartják számon.

Látrány Község Önkormányzata

8681 Látrány,
Rákóczi u. 69.

Weboldal
E-mail
Telefon

Baracs

Baracs község Fejér megyében, Dunaújváros és Dunaföldvár között található. Határában gazdag ókori leletanyagot tartalmazó földvár található. Emelett a római limes egyik nagyon fontos határerődje ANNAMATIA is a település hírnevét öregbíti.

Baracs Község Önkormányzata

2427 Baracs,
Táncsics utca 27.

Weboldal
E-mail
Telefon
Fax